środa, 13 lutego 2013

Piersi kurczaka w sosie morelowym




Składniki (dla 2 osób)
 
2 piersi kurczaka
5 świeżych moreli
kilka suszonych moreli
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki śmietany
świeża kolendra
ryż
sól i pieprz
   



Wykonanie

W garnku, z małą ilością oliwy, podsmażyć morele i pokrojoną cebulę. Następnie dodać posiekany ząbek czosnku i śmietanę. Posolić i popieprzyć. Gotować na lekkim ogniu przez 15 minut.

Umyć piersi kurczaka a następnie usmażyć je na patelni z niewielką ilością oliwy. Posolić i popieprzyć.
Ugotować ryż. Pokroić suszone morele i wymieszać je z ryżem. 

Kurczaka podawać z sosem morelowym i przygotowanym ryżem, wszystko posypane drobno pokrojoną kolendrą.


1 komentarz: