Pyszne ciasteczka migdałowe, które odkryłam we Francji.
Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia. Zazwyczaj podaje je z kawą lub
herbatą albo zjadam kilka na śniadanie. Aby było troszkę bardziej
kolorowo, do ciasta można dodać barwniki spożywcze.
***
Składniki
200g masła
200g cukru pudru
80g mąki
80g drobno zmielonych migdałów
6 białek
Wykonanie
Piekarnik rozgrzać do temperatury 190°C.
W rondelku rozpuścić masło na małym ogniu.
Białka lekko rozbełtać a następnie mieszając
dodać cukier puder, zmielone migdały i mąkę. Na koniec wlać masło i
mieszać do uzyskania jednolitej masy. Przelać masę do silikonowych foremek i piec minimum 15 minut.
200g masła
Wykonanie
Piekarnik rozgrzać do temperatury 190°C.
W rondelku rozpuścić masło na małym ogniu.
Białka lekko rozbełtać a następnie mieszając dodać cukier puder, zmielone migdały i mąkę. Na koniec wlać masło i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Przelać masę do silikonowych foremek i piec minimum 15 minut.
Fajnie wyglądają te Twoje francuskie ciasteczka migdałowe i na pewno smakują.
OdpowiedzUsuń