Składniki (dla 2 osób)
150g zmielonej wołowiny
150g zmielonej wołowiny
150g zmielonej cielęciny
1 mała cebula
bułka tarta
1 jajko
świeże zioła (bazylia, pietruszka, tymianek, estragon)
sól i pieprz
Wykonanie
Wymieszać wołowinę z cielęciną. Cebulę pokroić w kosteczkę i dodać do mięsa. Do całości dodać pokrojone zioła, sól, pieprz, a także jedno żółtko surowego jajka. Wszystko dokładnie wymieszać i uformować pulpeciki. Pulpeciki należy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem.
Wykonanie
Wymieszać wołowinę z cielęciną. Cebulę pokroić w kosteczkę i dodać do mięsa. Do całości dodać pokrojone zioła, sól, pieprz, a także jedno żółtko surowego jajka. Wszystko dokładnie wymieszać i uformować pulpeciki. Pulpeciki należy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem.
Pulpeciki można podawać na gorąco lub na zimno.
Warto takie pulpety zrobić.
OdpowiedzUsuń