Dziś proponujemy
piersi kurczaka z sosem pieczarkowym.
***
Składniki (dla 2
osób)
350g piersi kurczaka
250g świeżych pieczarek
1 mała cebula
200 ml gęstej
śmietanysól i pieprz
Wykonanie
Piersi kurczaka pokroić na dwa, trzy kawałki. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy i usmażyć kurczaka. Pod koniec smażenia, dodać sól, pieprz i przyprawę do kurczaka.
W międzyczasie podgrzać w rondelku jedną łyżeczkę masła z odrobiną oliwy. Dodać cieńko pokrojoną
cebulę i drobno pokrojone pieczarki. Od razu posolić i popieprzyć (dzięki temu
pieczarki stracą wodę i będę się szybciej gotowały). Po 10 minutach, dodać
śmietanę i wszystko delikatnie wymieszać. Gotować przez moment na małym ogniu.
Tak przygotowane piersi kurczaka z sosem pieczarkowym można podawać z ryżem, ziemniakami, makaronem... Na zdjęciach wersja z sałatą.
Smacznego!
Tak przygotowane piersi kurczaka z sosem pieczarkowym można podawać z ryżem, ziemniakami, makaronem... Na zdjęciach wersja z sałatą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz