Słodziutkie ciasteczka z posmakiem migdałów. Łatwe
i szybkie do przyrządzenia. Idealne do porannej kawy lub na podwieczorek.
***
Składniki (na 12 ciasteczek)
2 żółtka
2 żółtka
100g cukru
100g mąki
80g masła
100g drobno zmielonych migdałów
50g groszków z mlecznej czekolady (chocolate chips)
Wykonanie
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C.
W misce
wymieszać żółtka z cukrem. Następnie dodać mąkę, zmielone migdały, pokrojone na
kawałki miękkie masło i zagnieść ciasto. Dodać groszki czekoladowe i delikatnie
połączyć z ciastem.
Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego,
spłaszczyć i poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do
piekarka i piec przez 12 minut.
Po wyjęciu z piekarnika pozostawić ciasteczka
kilka minut na blaszce następnie można je przenieść na kratkę, żeby całkowicie
ostygły.
Przechowywać w hermetycznym pojemniku do 4 dni.
Smacznego.
myślimy o tym samym ;) u nas dziś babeczki z czekoladą
OdpowiedzUsuńMusimy kiedys zrobic takie babeczki :) Jaki jest Twoj przepis?
OdpowiedzUsuń