2 jajka
200g mąki
60ml mleka
20g proszku do pieczenia
Wykonanie
200g mąki
60ml mleka
20g proszku do pieczenia
Wykonanie
W misce połączyć jogurt z jajkiem. Dodać mąkę, proszek do
pieczenia, mleko i zmiksować, aby ciasto było jednolite.
Smażyć, na średnim ogniu, na rozgrzanej patelni z obydwu stron przez 2 -3 minuty. Placuszki powinny mieć średnicę 8-9 cm.
Pancakesy można podawać z syropem klonowym, z bitą śmietaną,
z owocami, posypane cukrem pudrem...
Smacznego :)
Jakie grubasne :)
OdpowiedzUsuńJakie one grubiutkie! Takie są właśnie najlepsze :)
OdpowiedzUsuńale jak takie zrobić? na jakiejś małej patelence?
OdpowiedzUsuńWitamy. My robilismy na malej patelence. Ciasto jest dosc geste, wiec na zwyklej patelni tez powinny wyjsc.
UsuńGrubiutki, typowe amerykanskie. W srodku sza delikante i miekkie. Goraco polecamy.
OdpowiedzUsuńSą boskie. Takie wyrośniete. Zrobię w przyszłą sobotę.
OdpowiedzUsuńZrobiłam. Wyszły świetnie, ale nie wyrosły tak jak twoje, bo nie dałam oleju do smażenia. Rezultat można zobaczyć na chilicake.blogspot.com
OdpowiedzUsuńjutro je robię! blog dodaję do obserwowanych!
OdpowiedzUsuń