środa, 25 września 2013

Brownies z migdałami



Ten przepis dostaliśmy od nasze koleżanki z pracy Alice.

Brownies jest rewelacyjne, bardzo czekoladowe, wilgotne w środku i z pyszną słodziutką skorupką. 

***



Składniki

200g gorzkiej czekolady do wypieków
100g płatków migdałowych
150g masła
150g cukru
50g mąki
3 jajka



Wykonanie

Rozgrzać piekarnik do temperatury 150°C.

Połamać czekoladę i rozpuścić w kąpieli wodnej. Na patelni zezłocić płatki migdałowe cały czas mieszając. Odłożyć do wystygnięcia. 

W misce dokładnie połączyć miękkie masło z cukrem. Dodać mąkę, jajka, rozpuszczoną czekoladę, płatki migdałowe i dokładnie wymieszać.

Przełożyć ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20 minut. My użyliśmy okrągłej tortownicy o średnicy 10cm. Wyszły nam dwa ciasta. Studzić w formie przez 10 minut, następnie ciasto można wyjąć i pokroić.

Smacznego!!!




Print Friendly and PDF

3 komentarze: