Szybkie i bardzo proste
ciasto. Bardzo, bardzo migdałowe. Prawdziwy skarb dla miłośników migdałów lub
marcepanu.
Ciasto jest puszyste, mięciutkie, wilgotne i rozpływa się w ustach. Po prostu pycha.
***
Składniki
100 masła
200g cukru
200g drobno zmielonych migdałów
4 jajka
Wykonanie
Piekarnik rozgrzać do
temperatury 200°C.
W rondelku rozpuścić masło
na małym ogniu.
Wymieszać jajka z cukrem,
następnie wlać masło, dodać zmielone migdały i dokładnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć do formy. My użyliśmy okrągłej tortownicy o średnicy 10cm. Wyszły nam trzy ciasta.
Piec 25-30 minut. Po
upieczeniu studzić na kratce.
Smacznego.
Jakie żółciutkie :) prezentuje się pysznie
OdpowiedzUsuńświetnie wygląda, bardzo ładny kolor ma:)
OdpowiedzUsuńLubimy takie wilgotne i puszyste ciasta:) To zapewne by zniknęło w kilka chwil:)
OdpowiedzUsuń