poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Kanapka z łososiem, jogurtem i szczypiorkiem





Składniki (na 2 kanapki)
  
2 kromki ciemnego chleba ze słonecznikiem
50g jogurtu naturalnego 
50g łososia wędzonego 
sałata rukola 
szczypiorek 
pół łyżeczki masła
sól i pieprz
cytryna



Wykonanie

Szczypiorek pokroić. Z cytryny wycisnąć sok.

W miseczce wymieszać jogurt ze szczypiorkiem i doprawić solą i pieprzem według uznania.

Chleb posmarować masłem a następnie jogurtem ze szczypiorkiem. Ułożyć kilka listków sałaty, łososia, posypać szczypiorkiem a na koniec pokropić sokiem z cytryny.

Smacznego.





Print Friendly and PDF

2 komentarze:

  1. Łososia zjem pod każdą postacią! :-))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. My też bardzo lubimy. Kanapeczka dość prosta, ale bardzo dobra.

      Usuń